Tenggelam && Timbul

Leave a comment

Plup plap plup plap.. Tenggelam timbul.

Hehe.. Well, PSM dah habis. Timbul balik la aku. Maka, tamatlah tempoh pengajian selama 4 tahun kat UTM. Betui betui ambik 4 tahun wo.. 8 Semester – termasuk extend. Wakakaka..

Tesis Siap

Sebenarnya aku dapat free satu, Terima Kasih kat supervisor sebab baik hati bagi salinan dia..

Siap Tesis

 

Jangan pandang belakang.. Aku tau bilik aku kapal kene tembak

Oit! Belum habis lagi la. Sem depan, semester pendek aku datang balik. Sayang nya aku kat UTM. Hohoho..

Tipu jer. Ada kerja dengan lecturer, tolong buat projek Android app selama 2 bulan. Intense wor, buat projek dari zero from ground. Budak budak first year yang takde pengalaman programming, nak aku guide diorang. Peh.. Usaha lebih kali ni. Yet again.

Hohoho. Ingatkan tak minat programming. Itu la, benda yang kita tak minat tu la kita end up doing. Harap aku tak la. Aku nak jadi benda lain! Transform! Henshin!

Ngeh, INI ENTRY BUKAN PASAL LINUX

Million Miles From Home~

Leave a comment

I was sent to outer space
To find another happy place
Now I'm left here all alone
Million miles away from home

Floating through the galaxy
All the stars in front of me
Now I'm left here all alone
Million miles away from home

(Lirik diatas tiada kene mengena dengan post nim… Kalo ada pun sikit jela.. Skiiitt je)

Golek-golek, guling-guling, baring-baring, peluk-peluk, aku rasa tak sabar nak balik rumah. Jauh pemandangan luas pengalaman, sakit penglihatan, penat badan, berbulan-bulan, teringat kampung halaman. Ku terkenang. Dah berapa bulan tak tengok Awfa. Siyes rindu gile, gile gile punye. Nak peluk cium penyet-penyet je dia balik nanti.. Huhu geram weh.

More

Aesthetic.. Simply Aesthetic

10 Comments

Dah lama aku tak dengar perkataan ni.. Semenjak… *cough* peristiwa silam 😛

More Stalk, Less Talk

Semalam aku ada la add sorang budak ni kat fesbuk. Aku tengok kat profile info ada tulis “kecantikan adalah hak milik tiap insan”. Ingat add gatal nak gak kasi ayat yang aku duk slalu bagi kat budak2 yang tengah down tu; All human are equally beautiful, the differs are only in the eyes that perceived.. Ke ape kan. Bukan apa, tengok gambar dia cun semacam, ingat amik gambar artis mana la.. Bajet nak low profile taknak letak gambar sendiri (ceh aku pun sama pui pui) kan.. Sekali sekali skali pas add.. demm rupanya gambar dia betol diu.. Siot, cute gile. Stunning, simply stunning. Oh sampai situ je cerita kali ni.. Har har har har!

Hiasan semata2, dicuri dari Google ;D

Eh wei belum lagi la! Aku hempuk gak kang. Ni nak cite.. 2 hari lagi Ubuntu 11.04 keluar. Hah dah nak keluar dah ni. Sikit je lagi. Nak recap balik beberapa tahun ni apa yang aku buat n camne aku leh terjatuh hati kat penguin come ni (siyes comel, kalo korang dengar dia gelak mesti jatuh hati gak)

More

Cut Solex like A BOSS

4 Comments

Hehe lebih2 punya tajuk.. Ni ha motor aku baru2 ni kene mangga ngan pak guard UTM. Huhu, siot je. Aku naik kejap je haritu nak gi jumpa lecture, aku rasa tak sampai 10 minit pun urusan.. Turun je kat tempat aku park motor tu dah kene solex. Bedebah punya guard.

Aku suspek diorang skang tengah marking ar.. Ada dua tiga kes pada hari hampir sama ngan aku pun budak2 kene lock gak.. Baru je sampai, park motor, blah, then pak guard datang takde nye nak check2 motor terus lock. Then blah dari situ. Budak yang kene lock tu turun, guard tu datang balik tepat pada masa, tulis surat saman kat situ gak kasik kat budak tu. Amacam, pro tak? Tak cukup dengan tu, pandai menipu plak guard ni…. Menipu apa plak dah.. Kat kertas saman tu tulis “Aduan Dari Dekan”. Ha hambik ko, guna nama dekan teros. Padahal dekan takde pun masa tu. Aku tengah menyaksikan kejadian tu kot.. Main2 sama pak guard UTM

Pok Gad
Hiasan semata2, aku curi dari blog lain sori la ye.

More