Diffuse injuries can result from acceleration/deceleration injuries.[2]Rotational forces are a common cause of diffuse injuries;[5] these forces are common in diffuse injuries such as concussion and diffuse axonal injury.

Tu dari Wikipedia. So basically lepas scan doktor kata otak aku ada Diffuse Brain Injury. Nak tau macam mana? So ini yang berlaku kat otak aku sekarang – diffuse brain injury

http://en.wikipedia.org/wiki/Focal_and_diffuse_brain_injury

Kecederaan parah tak parah tu bergantung kat tahap kecederaan la. Orang ingat aku dah tak berupaya untuk berfikir, tak dibenarkan untuk berfikir ape sume. No. NO!

Diffuse Injury

Ramai yang tak faham dan benda ni mmg aku tak expect org untuk faham pun. Otak ada banyak lapisan. So what happened is, aku boleh buat fungsi lapisan dalam otak, bukan lapisan luar. Simply said, high level brain function yang problem – executive functions.

http://www.pnas.org/content/108/39/16428.full

Tapi tak bermakna yang luar tu tak berfungsi terus. Setakat masalah simple2 tu tak jadi masalah pun. 1+1 still 2. Yang complex tu baru buat kepala aku pening, sakit dan nak muntah. Takat belajar tekan pedal minyak tu ape lah sangat. Aku belum tahap mentally disabled.

Aku anggap ni ujian untuk aku tengok sejauh mana IQ aku dah developed selama ni dan sejauh mana dah dia reverted. Tahap sekolah rendah? Menengah? Dan sejauh mana IQ aku boleh pegi balik lepas ni.

I need help, and support

Well gotta admit that aku ada masalah memory dan masalah finding the words to use.

But hey, I’m still alive! And even think of a way to explain things about this to people while not having any dizziness!