Ubuntu… Ubuntu everwhere

Banyak betul blog-blog linux skang update pasal Ubuntu ye. Mungkin sebab cycle release diorang dah makin hampir kot, so semua pun excited. Terasa jugak nak kembali menggunakan Ubuntu based distro sekali lagi bila nampak ada Debian base ngan Ubuntu base update kat Distro Watch. Tapi tiap kali rasa terfikir pasal comparison je terus kensel niat.

Bukan sebab Ubuntu tak best. Ubuntu best je, tapi sebab aku dah sentuh Arch, dah jadi rasa yang distro lain tak best pulak nak guna. Semua installation seems smooth and easy dengan Arch. Kecuali first time installation la, makan masa panjang sikit sebab aku duk pikir apa benda aku nak install. Haha. Sedap install guna Arch. Laju pun laju, ringan, dan kecik.

Ntah le.. Takde semangat lagi nak explore Ubuntu sekarang ni..

Advertisements