Ubuntu & Aku dah malas

Leave a comment

Ubuntu… Ubuntu everwhere

Banyak betul blog-blog linux skang update pasal Ubuntu ye. Mungkin sebab cycle release diorang dah makin hampir kot, so semua pun excited. Terasa jugak nak kembali menggunakan Ubuntu based distro sekali lagi bila nampak ada Debian base ngan Ubuntu base update kat Distro Watch. Tapi tiap kali rasa terfikir pasal comparison je terus kensel niat.

Bukan sebab Ubuntu tak best. Ubuntu best je, tapi sebab aku dah sentuh Arch, dah jadi rasa yang distro lain tak best pulak nak guna. Semua installation seems smooth and easy dengan Arch. Kecuali first time installation la, makan masa panjang sikit sebab aku duk pikir apa benda aku nak install. Haha. Sedap install guna Arch. Laju pun laju, ringan, dan kecik.

Ntah le.. Takde semangat lagi nak explore Ubuntu sekarang ni..

Advertisements

Guild Wars 2 & WELCOME TO THE NEW GENERATION MMORPG

2 Comments

Dah lama benau tak menulis. Setiap kali ada benda yang betul-betul menarik je baru nak usik. So apa cerita kali ni? Oppa Gangnam Style? Bitch please, tu orang gila Korea je layan. Mesti la pasal Guild Wars 2 yang dunia sedang hype sekarang ni. Apa yang hype sangat pasal benda ni? DUNIA MMORPG YANG MEMBOSANKAN!!

Jom tengok ape benda yang menarik main Guild Wars 2 ni.

 

Questing & Event

“Eh jap, aku nak submit quest”
“Aku nak gi amik quest jap kat NPC XXX”
NPC cakap, “Bunuh 50 ekor tikus aku nak wat sup tulang”.

Dalam Guild Wars 2, nak buat quest tak perlu cakap ngan NPC. Nak submit quest… eh, tak perlu submit pun. Takde nak membosankan diri melakukan aktiviti yang sama berulang ulang ulang ulang semata-mata nak siapkan quest.. Takde nak membanting tulang bekerja keras nak bagi makan kat NPC kesayangan korang demi exp yang seciput. HAHAHAHA!

More